Driekwart leningen Wakibi gaat naar vrouwen

Driekwart leningen Wakibi gaat naar vrouwen

Morgen is het Internationale Vrouwendag. Geen overbodig moment om stil te staan bij de verschillen tussen vrouwen en mannen, ook niet in de wereld van investeerders. Zo blijkt wereldwijd 46 procent van de mannen toegang te hebben tot financiële steun, tegenover 27 procent van de vrouwen. Wakibi verstrekt daarentegen voornamelijk microkrediet en leningen aan vrouwen.

Dit doet het Nederlandse crowdfundingplatform in ontwikkelingslanden. Daar heeft het met 8700 leden al meer dan 1,18 miljoen euro verstrekt aan tal van projecten. Dit bedrag is verdeeld over meer dan 31.000 verstrekte leningen, dus het is een duidelijk geval van microfinanciering.

Driekwart van leningen Wakibi gaat naar vrouwen

De leningen die Wakibi verstrekt gaan voor bijna driekwart naar vrouwen. Een welkome afwisseling, als je je bedenkt dat wereldwijd vrouwen minder gemakkelijk toegang tot krediet hebben dan mannen. De leningen en kredieten die via Wakibi verlopen vinden plaats op basis van crowdfunding.

Succes vrouwelijke ondernemers in zonnetje zetten

Met Internationale Vrouwendag dat eraan zit te komen, wil Wakibi graag het succes van vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden in het zonnetje zetten. “Onderneemsters die het heft in eigen hand nemen en zichzelf uit de armoede werken. Voor hun kinderen, hun omgeving en voor de toekomst.”

‘Vrouwen ondernemen anders dan mannen’

“Vrouwen ondernemen anders dan mannen. Ze zijn veel meer bezig met de concrete oplossingen die extra inkomen hen biedt: genoeg te eten voor het hele gezin, de kinderen kunnen naar school en de dokter kan betaald worden”, aldus Yfke de Vroom, directeur van Wakibi.

“Vrouwen nemen daarnaast minder risico en zijn zodoende meer betrouwbare partners. Bij Wakibi geven we ook vrouwen een kans die normaliter van de arbeidsmarkt zouden zijn uitgesloten. Mannen hebben meer mogelijkheden om krediet te krijgen, dus vrouwen hebben onze steun echt keihard nodig.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten