Corum Investments

Dutch TechZone gaat helpen met financiering

Dutch TechZone gaat helpen met financiering

Op donderdag 3 oktober organiseert Dutch TechZone een voorlichtingsbijeenkomst over het financieren van je bedrijf. Hierbij wordt ook direct een samenwerking gepresenteerd met Business Angel Connect.

Dutch TechZone is opgericht om de maakindustrie in de provincie Drenthe te ondersteunen. Het helpt bedrijven op het gebied van HTSM (High Tech Systems and Materials), Transport & Logistiek, Chemie en Olie en Gas met workshops, onderwijs, gemeentelijke zaken en vanaf 3 oktober ook met financieringen.

Door samen te werken met regionale financieringsaanbieders wil Dutch TechZone haar leden actief ondersteunen bij de zoektocht naar kapitaal. Aangesloten partijen zijn bijvoorbeeld OostNL, het MKB Fonds Drenthe, Flinc, ING en NLinvesteert. Daarnaast wordt een samenwerking gelanceerd met Business Angel Connect. Deze club van business angels gaat via eigen workshops direct in gesprek met ondernemers uit deze regio.

Directe samenwerking met Business Angels Connect

Op donderdag 3 oktober wordt er een voorlichtingsbijeenkomst gehouden bij Van der Valk Emmen waarbij er kan worden kennisgemaakt met de aangesloten financierders. René Reijtenbagh, oprichter van Business Angel Connect, zal presenteren hoe de samenwerking met business angels in zijn werk zal gaan.

Hij laat aan Investeerders.nl weten dat de samenwerking met Business Angel Connect direct sterk van start zal gaan en dat er al meerdere bijeenkomsten op de agenda staan. “Op 13 november is de eerste besloten investeerdersbijeenkomst. Op 20 november staat er een training over juridische aspecten rond dealclosing op het programma.”

Wat de samenwerking met business angels precies op moet leveren laat René in eerste instantie nog even in het midden. “Er zijn diverse financieringsclubs aangesloten en niet elke financieringsaanvraag sluit direct aan bij business angels. Maar daar waar er mogelijkheden liggen, zullen die dankzij deze nieuwe samenwerking zeker sneller worden opgepakt.”

Gerelateerde berichten