Simone Brummelhuis is Female Business Angel of the Year

Simone Brummelhuis is Female Business Angel of the Year

Simone Brummelhuis, het brein achter het Borski Fonds en The Next Women, is uitgeroepen tot Europa’s Female Business Angel of the Year 2021. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Business Angels Netzwerk Deutschland en Business Angels Europe. Brummelhuis is de eerste Nederlander die de zogeheten Gouden Aurora wint.

Het is de vijfde keer dat de prijs voor vrouwelijke investeerders door de Duitse en Europese business angel-netwerken wordt uitgereikt. Brummelhuis was al de eerste Nederlandse kandidaat die ooit genomineerd werd. Nu is zij ook de eerste Nederlander die met de titel naar huis gaat.

‘Ze investeert zelf en motiveert andere vrouwen dit ook te doen’

Brummelhuis won de race van drie andere genomineerden uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De overige 18 kandidaten hadden zij al achter zich gelaten. “De prijswinnaar van dit jaar onderscheidt zich vooral door het feit dat zij niet alleen zelf in startups investeert, maar ook andere vrouwen aanmoedigt om actief te worden in een schijnbaar overwegend mannelijk domein”, zegt bestuurslid Ute Günther van Business Angels Netzwerk Deutschland.

Brummelhuis won van drie genomineerden uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

“The Next Women heeft veel vrouwen geënthousiasmeerd om voor het eerst business angel te worden”, zegt Brusselmans in een reactie. “Heel leuk dat het werk dat we hebben gedaan voor vrouwelijke investeerders en ondernemers met zowel The Next Women als het Borski Fonds hiermee geëerd wordt.”

Oprichter van The Next Women en het Borski Fonds

Brummelhuis stond aan de wieg van Brummsbook, een uitgeverij voor restaurant- en stadsgidsen, en The Fork (voorheen Iens), dat gekocht is door Tripadvisor. Later richtte zij mede The Next Women op, een netwerk van vrouwelijke geldschieters dat in startups investeert met tenminste één vrouwelijke oprichter. Daarmee werd 1 miljoen euro in 35 door vrouwen gerunde bedrijven gestoken.

The Next Women investeerde 1 miljoen in 35 door vrouwen gerunde bedrijven.

Tegenwoordig kennen de meeste mensen haar als directeur van het Borski Fonds. Dit in 2019 opgerichte venture capital-fonds haalde al 40 miljoen euro op voor door vrouwen gerunde scale-ups, onder meer met met steun van ABN Amro, ING en de Rabobank.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft allerhande nieuws- en achtergrondartikelen, het liefst over duurzaamheid en gelijke representatie in de financiële sector.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten