PLNT wil angel-netwerk lanceren

PLNT wil angel-netwerk lanceren

Het Leidse centrum voor innovatie en ondernemerschap, PLNT, lanceert binnenkort Leiden Angel Club. Dit is een netwerk voor angel-investeerders om de financierings- en groeimogelijkheden voor lokale startups te vergroten.

Business angels zijn professionele investeerders die hun privékapitaal in startups of projecten steken. Binnen Nederland bestaan er enkele netwerken voor deze informele investeerders, zoals BAN Nederland.

Te weinig durfkapitaal in Leiden

Volgens de initiatiefnemers van PLNT is er op dit moment in Leiden te weinig durfkapitaal voor startups, terwijl er wel veel kennis in de stad te vinden is. Het oprichten van een eigen angel-netwerk moet hier verandering in brengen.

Lancering op 28 september

Leiden Angel Club lanceert op 28 september. “Zonder investeerders geen investeringen”, deelt de organisatie in een persbericht. Investeerders met een investeringskapitaal van minstens 200.000 euro zijn welkom zich aan te melden. Het netwerk zal evenementen organiseren waarbij startups worden gepresenteerd aan de leden. Daarnaast kunnen angels hun eigen netwerk uitbreiden via de organisatie.

‘Voor veel startups zijn business angels letterlijk reddende engelen.’

“Natuurlijk willen angel-investeerders rendement behalen”, vertelt mede-initiatiefnemer Charlie Wulff. “Maar het gaat hen ook om het delen van kennis en netwerk. Veel angel-investeerders zijn oud-ondernemers die het gewoon ontzettend leuk vinden om de volgende generatie jonge ondernemers te helpen. Vandaar de benaming ‘business angel’. Voor veel startups zijn zij letterlijk reddende engelen. Angels verhogen de slagingskans van hun startups aanzienlijk. Daarom vinden wij het zo belangrijk dat er een angel-netwerk komt in Leiden.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten