menu
Lendahand
Geldvoorelkaar wil investeerders Regiofund helpen

Geldvoorelkaar wil investeerders Regiofund helpen

Crowdfundingplatform Geldvoorelkaar onderzoekt wat de mogelijkheden zijn van een overname van de portefeuille van Regiofund, het crowdfundingplatform dat deze week bekendmaakte per direct te stoppen met haar activiteiten. Met de portefeuille-overname zou voor investeerders van Regiofund een boel onzekerheid weggenomen moeten worden.

Begin deze week werd uit het niets bekend dat Regiofund per direct zou stoppen. Volgens de oprichter was het “niet gelukt een gedegen exploitatie op te bouwen”. In een mail die het crowdfundingplatform naar de investeerders stuurde, stond onder meer dat de ondernemers zelf zorg zullen dragen voor het voldoen van de maandelijke terugbetaling. De betalinge zouden ook niet langer via Stichting Investeerders Regiofund verlopen, maar direct van de ondernemer worden verstuurd.

Geldvoorelkaar.nl onderzoekt overname

Nu laat Geldvoorelkaar.nl weten dat het de oprichter van Regiofund heeft aangeboden te onderzoeken of de portefeuille van laatstgenoemde administratief kan worden overgenomen. Mocht dit gebeuren, dan zijn ook de betalingen voor investeerders administratief geborgd. En voor de geldnemers moet de overname een praktische oplossing zijn voor de aflossing en rentebetalingen aan investeerders.

De overname staat nog niet vast, dus het betaalverkeer blijft voorlopig via Regiofund lopen. “De komende weken zal in overleg met alle betrokkenen bepaald worden hoe een overname kan worden gerealiseerd”, aldus Geldvoorelkaar.nl. Mede-oprichter Edwin Adams: “Wij hechten veel waarde aan de belangen van investeerders, geldnemers en de ontwikkeling van de crowdfundingmarkt in het algemeen. Wij kunnen door deze overname van de portefeuille hier een positieve bijdrage aan leveren.” De AFM zou inmiddels al op de hoogte zijn gebracht van de geplande overname.

Tags

Reacties