Investeerders krijgen bij Mintos rente op achterlopende betalingen

Investeerders krijgen bij Mintos rente op achterlopende betalingen

Investeerders die via het platform van Mintos geld uitlenen, krijgen vanaf nu rente op lopende betalingen die achterlopen op schema. Hiermee worden de investeerders gecompenseerd voor vertragingen bij de afwikkeling van betalingen.

De rente op lopende betalingen zal 1,2x de rente zijn die zit op de lening in kwestie. Volgens Mintos kunnen investeerders verwachten wekelijks de rente te ontvangen, zodra die is betaald door het desbetreffende bedrijf of persoon dat de lening is aangegaan.

Het feit dat achterstand werd getolereerd en geen extra rente opleverde is al langer een punt van kritiek van investeerders. Veel zijn van mening dat Mintos hiermee langere tijd een te positief resultaat toonde. De laatste tijd waren er al leningen waarover wel extra rente werd gerekend bij achterstanden en nu is dit dus voor alle leningen doorgevoerd. Vertragingen komen regelmatig voor en vanaf nu wordt hierover extra rente gerekend.

Rente wordt berekend over investering en rente

De rente wordt berekend over zowel de hoofdinvestering als de rente, en de berekening start nadat de afwikkelingsperiode van 7 dagen is verstreken, zo laat Mintos weten. “Investeerders moeten er rekening mee houden dat er in het lopende-betalingssysteem gewoonlijk sprake is van een rotatie van leningen.”

Houd rekening met de rotatie van leningen.

Sommige betalingen kunnen dus worden vrijgegeven, terwijl andere de status ‘in behandeling’ krijgen. Hierdoor kan het lijken alsof het bedrag van de lopende betaling niet is veranderd.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten