Corum Investments

Oneplanetcrowd passeert grens van €50 miljoen

Oneplanetcrowd passeert grens van €50 miljoen

Crowdfundingplatform Oneplanetcrowd heeft de grens van 50 miljoen euro bereikt als het gaat om het totaal aan geld dat via het platform is opgehaald. En Oneplanetcrowd groeit flink door. Zo is halverwege dit jaar al meer geld opgehaald dan in heel 2018.

Inmiddels hebben sinds de start in 2012 meer dan 25.000 particuliere beleggers geïnvesteerd via het crowdfundingplatform van Oneplanetcrowd. Dit heeft ertoe geleid dat zo’n 230 ondernemers verder stappen konden zetten met hun onderneming.

‘Mijlpaal laat zien dat we ertoe doen’

Mede-oprichter Maarten de Jong zegt het geweldig te vinden een platform te bieden waar toekomstgerichte investeerders, maatschappelijke en innovatieve ondernemingen financieren. “Dat we de grens van 50 miljoen euro hebben gepasseerd is een mooie mijlpaal en het laat zien dat we ertoe doen. Onze missie is om de transitie naar een duurzame economie te versnellen. Dat wij een rol spelen in de financiering daarvan voelt heel goed”, zo zegt hij.

Sustainable development goals

Oneplanetcrowd is een crowdfundingplatform waarbij duurzaamheid centraal staat. De honderden projecten die via het platform aan extra kapitaal zijn gekomen, zijn onder te verdelen in zogenaamde ‘sustainable development goals’, ooit opgesteld door de VN. Zo leveren de ondernemers achter fietsfabrikant VanMoof een bijdrage aan duurzame steden en gemeenschappen, terwijl de zonnepanelen van Enie.nl helpen aan een betaalbare en duurzame energie.

Onderverdeeld in dit soort doelen valt hieronder de financiering via Oneplanetcrowd te zien:

Sustainable Development Goal Aandeel financiering via Oneplanetcrowd
Duurzame steden en gemeenschappen € 12 miljoen
Verantwoorde consumptie en productie € 11,6 miljoen
Betaalbare en duurzame energie € 11,5 miljoen
Goede gezondheid en welzijn € 5 miljoen
Overige SDG’s € 10 miljoen

Meetmoment: augustus 2019

Gerelateerde berichten