Otrium en Arches Capital winnen Vectrix-verkiezing

Otrium en Arches Capital winnen Vectrix-verkiezing

Otrium is de winnaar van de startup-deal van het jaar geworden. Dit gebeurde dankzij de 102 miljoen euro die de online fashionoutlet wist op te halen. De prijs voor startup-investeerder van het jaar ging naar Arches Capital.

Zoals elk jaar houdt Vectrix, dat mkb’s, startups en scale-ups helpt met financiering, een verkiezing waarbij een startup-deal en startup-investeerder van het jaar worden gekozen. Voor de startup-deal kijkt het naar de hoogte van het investeringsbedrag, de investeerders achter de deal en het potentieel dat met de investering wordt ontsloten.

Otrium is met recht de winnaar.

Dit jaar gaat de eerste prijs naar Otrium, dat vorige maand meer dan 100 miljoen euro wist op te halen. Volgens is de fashionoutlet met recht de winnaar. “Nog geen jaar geleden haalde Otrium al 24 miljoen euro op. Dat is in totaal dus 124 miljoen euro binnen een jaar”, zo licht het toe.

Startup-investeerder van het jaar

Voor de startup-investeerder van het jaar kijkt Vectrix naar hoe actief een investeerder is geweest voor innovatieve bedrijven. “Hierbij wordt gekeken naar het aantal deals en het totaal geïnvesteerde bedrag. Ook wordt gekeken naar hoe succesvol de investeerder is geweest. Dit kan uitgedrukt worden in de exitwaarde die is gerealiseerd, maar ook de waarde die is gebracht aan het totale ecosysteem.”

Uiteindelijk werd Arches Capital uitgeroepen tot startup-investeerder van het jaar. “Arches was afgelopen jaar onverminderd actief en gooide met drie genomineerde investeringen hoge ogen in onze overzichten”, aldus de jury die besloot Arches de prijs toe te kennen omdat ze de laagdrempelige aanpak waarmee Arches de markt betreedt wil aanmoedigen.

Arches gooide hoge ogen in onze overzichten.

Winnaars Startup-deal van het jaar

2022 Otrium
2020 Medal.tv
2019 Loged, Felyx
2018 Hiber
2017 EclecticIQ
2016 Bloomon
2015 3DHubs

Gerelateerde berichten