menu

Peak Capital lanceert startupfonds

Peak Capital lanceert startupfonds

Peak Capital heeft een vierde fonds gelanceerd. Dit fonds, met de naam ‘A jump to new heights’, kent een omvang van 66 miljoen euro en richt zich op Europese startups. Specifieker: online marktplaatsen, platforms en SaaS-bedrijven.

Peak Capitaal heeft al drie succesvolle fondsen achter de rug en achtte de tijd rijp voor een vierde. Met dit fonds wordt gemikt op investeringen van gemiddeld 3,3 miljoen euro, verdeeld over seed-A- en B-rondes van zo’n zes tot tien miljoen euro. Naast de partners zijn ook een aantal gerenommeerde Nederlandse ondernemers in het nieuwe fonds gestapt.

‘Wij voegen veel waarde toe bij onze deelnemingen’

“We hebben gemerkt dat wij door onze scherpe focus veel waarde toevoegen bij onze deelnemingen. Niet alleen door kennis van de markt en businessmodellen, maar ook door onze eigen ervaring als ondernemers en investeerders: van het internationaal opschalen van bedrijven tot het aantrekken van talent, van het aantrekken van vervolgfinanciering tot het realiseren van succesvolle exits”, zo licht mede-oprichter Johan van Mil het besluit toe.

Van den Ende wordt nieuwe partner

Naast de lancering van het nieuwe fonds, kwam Peak Capital ook met het nieuws dat het haar team versterkt met Jacqueline van den Ende, die eerder bij HAL Investments en Rocket Internet heeft gewerkt. “Peak Capital is enorm ondernemend en zit heel erg dicht op de bal bij haar portfoliobedrijven. Ik kijk er erg naar uit bij Peak Capital IV te investeren in early-stage startups en deze jonge bedrijven te begeleiden in het traject van startup naar scaleup”, aldus Van den Ende.

Reacties