Peak lanceert Venture Scout-programma

Peak lanceert Venture Scout-programma

De Amsterdamse investeerder Peak introduceert haar eerste Venture Scout-programma. Hierbij bepalen vijf Europese founders en startup-operators in welke pre-seed en seed-startups Peak 100.000 euro investeert.

Peak is een Europees venture capital-investeringsmaatschappij. Met de eerste drie fondsen richtte de investeer zich op de Benelux, maar met het vierde fonds wil Peak Europa in. Om dichter op het vuur te zitten, opende het bedrijf onlangs kantoren in Stockholm en Berlijn.

Komende jaren zo’n twintig investeringen

Tijdens de opening van het Duitse kantoor eind juni liet Peak weten de komende jaren zo’n twintig investeringen te willen doen in snelgroeiende marktplaatsen, platforms en SaaS-bedrijven in Europa.

Vooralsnog besloot Peak zelf waarin het participeert. Voor het Venture Scout-programma, heeft het founders en operators ingeschakeld die besluiten waarin Peak investeert. Het gaat daarbij dan niet (alleen) om het geld van de founders, want Peak stelt zelf (ook) 100.000 euro beschikbaar.

100.000 euro voor Venture Scout-programma.

Peak selecteerde vijf scouts, die een achtergrond hebben bij succesvolle bedrijven als Airbnb en Messagebird. Dat ze allemaal ervaring hebben bij een SaaS-platform, marktplaats of platform scale-up is geen toeval. Hun werkervaring sluit hiermee precies aan bij de focus van Peak, dat zich in de sectoren vooral richt op vroege fase-investeringen.

Met vierde fonds focus op Europese markt

Sinds de oprichting in 2007 heeft de venture capital-speler in 35 (internationale) bedrijven geïnvesteerd, waaronder Trengo, Catawiki en IENS. Een gemiddelde investering ligt tussen de 250.000 en vier miljoen euro. Al zijn er ook uitschieters naar boven. In juni dit jaar haalde Peak met de lancering van haar vierde fonds zelf nog een bedrag van 66 miljoen euro op om de Europese markt te betreden.

Linda

Linda

Linda werkt sinds 2015 bij Zietuwel, het bedrijf achter investeerders.nl. Hier houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met interviews, events en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten