Geldvoorelkaar

Private equity

Private equity is geld van investeringsmaatschappijen die daarmee bedrijfsovernames, strategische veranderingen, of grote groei financieren. Het zijn vooral investeringen in aandelen die (meestal) niet beursgenoteerd zijn. Veelal gaat het om investeringen in volwassen organisaties.
Wat is private equity?

Lees verder

‘Private equity: 3,3 biljoen dollar in 2021’

‘Private equity: 3,3 biljoen dollar in 2021’

De eerst helft van dit jaar was een goede periode voor private-equityfondsen. Het lijkt er zelfs op dat private equity in 2021 een recordjaar gaat neerzetten. Misschien wordt de grens van 3,3 biljoen dollar wel gepasseerd. Dat betekent een verdrievoudiging in slechts tien jaar tijd.

Verder lezen

Recordbedrag voor private equity in Nederland

Recordbedrag voor private equity in Nederland

Er is dit jaar een recordbedrag aan geld naar Nederlandse investeringsmaatschappijen gestroomd. En we hadden wat dat betreft al zulke goede jaren achter de rug. En het is niet alleen het totaalbedrag dat hoger ligt dan ooit, ook individuele fondsen worden steeds groter.

Verder lezen

Private equity in Europa groeit

Private equity in Europa groeit

De toekomst van private equity in Europa ziet er rooskleurig uit. Op veel manieren laten de activiteiten in deze financiële tak dezelfde ontwikkelingen zien als in Amerika: het volume van deals is wellicht gezakt, maar de waarde is nog hoog: in het eerste halfjaar van 2017 is er voor meer dan 200 miljard euro aan kapitaal geïnvesteerd in zo'n 1200 deals.

Verder lezen

Waarde private equity-buyouts gedaald

De door private equity gesteunde buyout-waarde bevindt zich, na een verdere daling afgelopen kwartaal, op het laagste niveau van de afgelopen twee jaar. Het aantal deals is wel nagenoeg hetzelfde gebleven. De exit-waarde is gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal in 2011.

Verder lezen