Lendahand

Andreessen Horowitz investeert 2,2 miljard dollar in crypto

Andreessen Horowitz investeert 2,2 miljard dollar in crypto

Investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz heeft een nieuw fonds gelanceerd waarmee het wil investeren in cryptoprojecten. Crypto Fund III bedraagt 2,2 miljard dollar en is naar eigen zeggen het grootste cryptofonds ooit.

Focus Andreessen Horowitz: crypto en tech

Al sinds het ontstaan van Andreessen Horowitz (ook wel A16z genoemd) in 2009 wordt er volop geïnvesteerd in veelbelovende techbedrijven. De zogheten ‘super angels’ Marc Andreessen en Ben Horowitz hadden individueel al in veel startups geïnvesteerd, zoals Twitter en LinkedIn. Samen staken ze geld in internetbedrijven als BuzzFeed, Clubhouse, Genius, Imgur en Stripe.

A16z investeert volop in crypto.

En nu gaat het vol beleggen in crypto en investeren in bitcoins en andere cryptocurrency, een markt waarin het al sinds 2013 investeert. Met een nieuw fonds van 2,2 miljard dollar (1,84 miljard euro) gaat het geld steken in bedrijven in allerlei fases, van starters tot volwassen ondernemingen.

‘Volgende innovatiegolf komt door crypto’

“Wij zijn van mening dat de volgende golf van computerinnovatie zal worden aangedreven door crypto. We zijn hartstikke optimistisch over het potentieel van crypto om het vertrouwen te herstellen en nieuwe vormen van bestuur mogelijk te maken waarbij gemeenschappen gezamenlijk belangrijke beslissingen nemen over hoe netwerken evolueren, welk gedrag is toegestaan en hoe economische voordelen worden verdeeld”, zo legt de investeringsmaatschappij de keuze uit.

Andreessen Horowitz vindt crypto ‘here to stay’.

Ondanks dat Andreessen Horowitz al sinds 2013 investeert in crypto-activa, is het vandaag de dag enthousiaster over wat komen gaat dan ooit tevoren. “Het is een opwindende periode voor crypto geweest, gezien het bewustzijn en de acceptatie van cryptomerken drastisch is verhoogd. Van de beursgang van Coinbase tot de manier waarop investeren in NFT’s doorbrak en het aantal cryptoprojecten dat het afgelopen jaar is gelanceerd: het is duidelijk dat crypto is ‘here to stay’.”

Gerelateerde berichten