Coinbase is de eerste bitcoin-unicorn

Coinbase is de eerste bitcoin-unicorn

Coinbase is het eerste bitcoinbedrijf dat bestempeld kan worden als een unicorn, een bedrijf met een waardering van minimaal 1 miljard dollar.  Coinbase heeft 100 miljoen dollar opgehaald in een Series D-financieringsronde, waarna het bedrijf werd gewaardeerd op 1,6 miljard dollar. Deze financieringsronde is niet alleen een mooie mijlpaal voor Coinbase, maar voor de gehele digitale-valuta-industrie.

Het was venture-capital-firma Institutional Venture Parners dat deze ronde leidde, met deelname van Spark Capital, Greylock Partners, Battery Ventures, Section 32 and Draper Associates. Hierdoor werd de waarde van Coinbase geschat op 1,6 miljard dollar; dat is dus inclusief de laatste 100 miljoen dollar die het met de Series D-ronde ophaalde.

Unicorn-status zat eraan te komen

Dat Coinbase nu een unicorn genoemd mag worden, komt volgens Fortune niet helemaal uit de lucht vallen. In juni schreef The Wall Street Journal al over geruchten dat Coinbase zo’n 100 miljoen dollar zou ophalen en daardoor boven de waarderingsgrens van 1 miljard dollar zou uitkomen.

Cryptovaluta 120 miljard dollar waard

Coinbase, een van ’s werelds grootste aanbieders van bitcoin-wallets, plukt de vruchten van de explosieve koersstijgingen van onder andere Bitcoin en Ethereum. De totale marktwaarde van de zogeheten cryptocurrencies en tokens is toegenomen tot meer dan 120 miljard dollar, terwijl dat nog ‘maar’ 20 miljard dollar bedroeg aan het begin van dit jaar.

Coinbase werd in 2012 opgericht en begon als een bitcoin-walletdienst dat klanten hielp met het opslaan van hun digitale munten. Daarna werd het ook een online beurs, waar mensen hun cryptogeld konden verhandelen. Coinbase heeft bekendgemaakt al meer dan 25 miljard dollar aan digitale valuta te hebben verwerkt via het platform. Dat is vijf keer zoveel als het totale bedrag dat het sinds de oprichting tot aan het eind van vorig jaar heeft verwerkt.

Gerelateerde berichten