OPCduurzamegroei

Collin Crowdfund: €3,8 miljoen in één week

Collin Crowdfund: €3,8 miljoen in één week

Afgelopen week haalde Collin Crowdfund 3.845.000 euro aan verstrekte financieringen op. Een recordbedrag voor het platform, dat eerder deze maand nog een mijlpaal vierde. Op 24 juni tikte het bedrijf de grens van 300 miljoen euro aan, nu bereikt het de 330 miljoen euro aan verstrekte financieringen.

Het Nederlandse crowdfunding-platform Collin Crowdfund is sinds het ontstaan in 2014 flink gegroeid. De eerste aanvraag van Collin bedroeg 200.000 euro, wat in 35 dagen werd gefund. Volgens het platform wordt er nu iedere werkdag gemiddeld 400.000 euro aan funding opgehaald en zijn de meeste aanvragen in één uur gefinancierd.

Groei versnelt

Na het ontstaan duurde het vier jaar tot het platform in totaal 100 miljoen euro had gefinancierd. De volgende 100 miljoen aan financieringen verstrekte het bedrijf in de twee jaar erna, de derde 100 miljoen had hierna nog iets meer dan een jaar nodig. Afgelopen zomer werd ook deze mijlpaal bereikt. Collin Crowdfund groeit dus alsmaar sneller, want deze maand haalde het al de mijlpaal van 330 miljoen euro aan verstrekte financieringen. Dit zorgt ervoor dat het bedrijf steeds ambitieuzere doelstellingen heeft.

Doelstelling voor driekwart behaald

In één week haalde het platform dus zelfs bijna 4 miljoen euro binnen. In dit jaar wil Collin 100 miljoen euro aan financiering verstrekken, wat gezien de tussenstand haalbaar is. Volgens het platform is de doelstelling nu voor driekwart behaald. Hierna wil het bedrijf in 2022 een totaalbedrag van 500 miljoen hebben gefinancierd.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Zietuwel, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten