Collin Crowdfund passeert 300 miljoen

Collin Crowdfund passeert 300 miljoen

Collin heeft de grens van 300 miljoen euro aan verstrekte financieringen doorkruist. Het crowdfundingplatform wist deze mijlpaal te bereiken enkelen weken nadat het haar zevenjarig bestaan vierde.

De mijlpaal volgt niet eens zo heel lang na de vorige. In december vorig jaar wist Collin namelijk de grens van 250 miljoen euro te bereiken.

In één jaar kwam er 100 miljoen aan verstrekte financieringen bij.

Dat het snel gaat, is ook iets wat algemeen directeur Jeroen ter Huurne benadrukt. “Waar we voor de eerste 100 miljoen bijna vier jaar nodig hadden en voor de 200 miljoen twee jaar hebben we nu in iets meer dan één jaar de 300 miljoen bereikt”, zo licht hij toe.

Gemiddelde netto rendement naar 3,46%

Collin heeft sowieso een mooi halfjaar achter de rug. Afgezien van het zevenjarig jubileum en de mijlpaal van 300 miljoen euro aan verstrekte financieringen, steeg in het tweede kwartaal ook het gemiddeld netto rendement naar 3,46 procent. Het crowdfunding-platform noemt deze stijging, met het afgelopen coronajaar in het achterhoofd, “niet vanzelfsprekend”.

Deze stijging is niet vanzelfsprekend.

‘Behoorlijk aantal leningaanvragen in behandeling’

Voor de komende tijd verwacht het platform weer genoeg interessante investeringskansen te plaatsen. “Ons team van Crowdfund Coaches heeft een behoorlijk aantal leningaanvragen in behandeling. Dit betreffen zowel kleinere leningaanvragen van ons Collin Direct-team tot aan de grote miljoenen financieringsaanvragen vanuit onze maatwerkafdeling.”

Gerelateerde berichten