OPC NK

De Goudse neemt 10% belang in Voordegroei

De Goudse neemt 10% belang in Voordegroei

De Goudse Verzekeringen heeft een belang van 10 procent genomen in Voordegroei. Ook gaat de Nederlandse verzekeringsmaatschappij geld beschikbaar stellen voor mkb-leningen via dit crowdfundingplatform.

Het nieuws van De Goudse volgt een halfjaar nadat OHV Vermogensbeheer haar belang in Voordegroei vergrootte tot 50 procent. Die laatste is blij met de samenwerking met De Goudse. Volgens Erik Bakker, managing partner van OHV, zijn pensioenfondsen en verzekeraars op zoek naar mogelijkheden om toekomstvast te investeren in ondernemers. “Zij hebben een focus op de langere termijn en zijn bereid hogere bedragen te investeren”, zo legt hij uit.

Volgens hem geeft de participatie van De Goudse in crowdfundingplatform Voordegroei aan hoe belangrijk het is voor mkb-bedrijven om toegang tot deze markt te krijgen. Het platform bemiddelt tussen ondernemers enerzijds en vermogende particulieren en professionele investeerders die investeren in crowdfunding anderzijds.

‘Leningen zijn voor ons prima beleggingsvorm’

Pieter de Frel, bestuurslid van De Goudse, noemt de samenwerking een logische stap voor de verzekeringsmaatschappij. “Het is onze missie om ondernemers verder te helpen. Een lening kan een ondernemer in staat stellen te investeren en te groeien, wat niet alleen die ondernemer zelf maar ook de werkgelegenheid een mooie impuls kan geven. Daarnaast vormen de leningen voor ons een prima beleggingsvorm.”

Voor de hoofdrolspeler, Voordegroei, is de samenwerking ook een verbetering te noemen. Managing partner Vera van Kesteren denkt dat het crowdfundingplatform nu een nog aantrekkelijkere partij is geworden voor ondernemers die alternatieve financiering zoeken. “We hebben het vermogen achter ons om financieringsaanvragen die aan onze criteria voldoen, direct te verstrekken. Daarnaast kunnen we nog scherper in de rente gaan zitten. Het is geweldig dat wij samen met de Goudse kunnen bijdragen aan het waarmaken van ondernemersdromen.”

Gerelateerde berichten