Mintos nu met verhoogde limiet en in het Nederlands

Mintos nu met verhoogde limiet en in het Nederlands

Mintos heeft de afgelopen maanden weer veel nieuwe veranderingen doorgevoerd. Zo is het platform sinds februari ook in het Nederlands beschikbaar. Gebruikers kunnen Nederlands als hun taal instellen in de accountinstellingen. Daarnaast heeft het een mobiele app gelanceerd, is er een nieuwe berekening voor het rendement en is de limiet voor het portfolio verhoogd.

Eerder schreven we al dat Mintos, het p2p-leenplatform dat marktleider is in Europa, ook naar Nederland kwam. Het platform werkt veel met tussenpersonen. Die brengen leningen aan, die weer worden gevuld door particuliere investeerders. Op het platform zijn in toenemende mate ook Nederlandse particuliere investeerders actief. Mintos richt zich al een tijdje op deze investeerders en sinds februari is het platform dus ook in onze taal te bezoeken.

Portfolio-limiet verhoogd

Vanaf vandaag is ook de portfolio-limiet verder opgeschaald, van 200.000 naar 500.000 euro. Mintos voldoet naar eigen zeggen hiermee aan de vraag van veel investeerders, die graag een hoger portfolio-limiet willen. Volgens het platform is deze update mogelijk dankzij de balans tussen het aantal investeerders die gebruikmaken van Invest & Acces en de fondsen die daarop staan.

Invest & Acces

Alle Mintos-investeerders kunnen gebruik maken van Invest & Access. Hierop stellen investeerders regels in, zoals het bedrag dat ze willen investeren en wat voor leningen hun interesse hebben, waarna het platform automatisch investeringen zal doen voor de gebruiker.

Wanneer een nieuwe lening wordt aangeboden via het platform is deze vanaf vandaag direct zichtbaar op Invest & Access. Eerder waren leningen alleen te zien wanneer ze al 30 dagen actief waren op Mintos. Wel moet de lening aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moeten ze bijvoorbeeld een buyback-garantie hebben en de leningverstrekker moet een Mintos-beoordeling tussen een A+ en C hebben.

Rendement

Een andere belangrijke verandering die de marktplaats onlangs heeft doorgevoerd is een verandering in de berekening van het netto-rendement. Investeerders kunnen op hun overzichtspagina zien hoe de nieuwe berekening werkt.

Deze nieuwe berekening neemt alle verdiensten van de investeerder op Mintos mee. Deze is dus inclusief bonussen door ‘Refer-a-Friend’, bonussen van cashback-campagnes, inkomsten uit affiliate-programma’s, en bonussen uit activatie-programma’s. Deze inkomsten kunnen veel invloed hebben op het rendementspercentage. Het rendement op basis van enkel investeringen verandert hier uiteraard niet door.

Lancering mobiele app

Om het voor investeerders nog makkelijker te maken om te investeren heeft Mintos in februari ook een mobiele app gelanceerd. Het inloggen op een Mintos-account kan hiermee sneller en makkelijker, doordat investeerders een simpele PIN-code kunnen invoeren. Daarnaast moeten push-notificaties ervoor gaan zorgen dat investeerders het investeringsproces beter ervaren.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten