Mogelijk lanceert vijfde hypothekenfonds

Mogelijk lanceert vijfde hypothekenfonds

Vastgoedfinancieringsplatform Mogelijk lanceert het vijfde Zakelijke Hypotheken Fonds. Met deze vastgoedfinancieringsfondsen spreiden beleggers hun investering over zakelijke hypotheken. “Veel investeerders hebben behoefte aan het spreiden van risico’s, zeker in de huidige markt”, vertelt fondsmanager Miranda Landkroon-Wiegmans.

In oktober vorig jaar bereikte Mogelijk de mijlpaal van 1 miljard euro aan financieringen, ondertussen heeft het platform al meer dan 1,2 miljard gefinancierd. Daarnaast lanceerde het bedrijf maart vorig jaar het eerste Zakelijke Hypotheken Fonds. De lancering was zo succesvol dat Mogelijk achtereenvolgens drie fondsen kon opzetten. Nu gaat het platform live met het vijfde fonds.

Vierde fonds geëindigd op €22.5 miljoen

Naar eigen zeggen heeft het platform tussen april 2022 en maart 2023 maar liefst 453 miljoen gefinancierd, daarvan was 53 miljoen voor het fonds. In april is het vierde fonds opengesteld en geëindigd op 22.485.000 euro. Nu introduceert Mogelijk het vijfde hypothekenfonds.

‘De belangstelling is elke keer weer groot.’

“De belangstelling is elke keer weer groot. En het gemak wordt gewaardeerd: Mogelijk stelt een mooie mix van zakelijke hypotheken samen”, vertelt Miranda. De minimale inleg voor het fonds is 100.000 euro. De inleg wordt gespreid over diverse objecten, verspreid in Nederland. Het rendement wordt maandelijks uitgekeerd tot het eind van de looptijd. Het fonds biedt vijf jaar lang een geprognosticeerd rendement van 6 procent.

Rendement niet afhankelijk van waarde vastgoed

Het vastgoedfinancieringsfonds is gevuld met zakelijke hypotheken. In tegenstelling tot een vastgoedfonds, koopt het fonds geen vastgoed. Daardoor hangt het rendement niet af van de waarde van het onderliggende vastgoed.

‘Mogelijk financiert op portefeuilleniveau maximaal 65% van de waarde van het vastgoed.’

“Daarbij maakt het recht van eerste hypotheek dit een extra veilige en behoudende belegging. Bovendien financiert Mogelijk heel behoudend, we financieren op portefeuilleniveau maximaal 65 procent van de waarde van het vastgoed.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten