Winnaars IEX Gouden Stieren bekend

Winnaars IEX Gouden Stieren bekend

Geldvoorelkaar is uitgeroepen tot crowdfundingplatform van het jaar. Dit gebeurde tijdens de uitreiking van de IEX Gouden Stieren. Ook ABN Amro, Axento en BNP Paribas vielen in de prijzen.

De Gouden Stieren zijn prijzen voor bedrijven of producten die eerder al verkozen waren tot Beste Keuze van IEX. De Beste Keuzes zijn beleggingsproducten en -dienstverleners die het best scoren op diverse, door IEX vastgestelde, criteria. Het gaat hierbij om gebruiksvriendelijkheid, begrijpelijkheid en value for money. Bij de keuze staat het belang van de belegger voorop. En elk jaar beloont IEX een van de Beste Keuzes met een jaarprijs, de Gouden Stier dus.

‘Geldvoorelkaar bevestigt status van marktleider’

Geldvoorelkaar kreeg die in de categorie ‘crowdfundingplatform’. Volgens het juryrapport bevestigde het platform zijn status als marktleider in een lastig jaar. “Het online platform is afgelopen jaar bovendien mooi opgefrist en voorzien van een verbeterde ‘Mijn’-omgeving. Ook werd Geldvoorelkaar in 2020 geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling, waardoor het kan investeren in staatsgegarandeerde leningen, ter ondersteuning van door de coronacrisis getroffen ondernemingen.”

Andere crowdfundingplatforms lieten zich ook van hun beste kant zien in een lastig jaar.

De jury benadrukt dat andere crowdfundingplatforms zich ook van hun beste kant hebben laten zien vorig jaar en dat het panel lang heeft gewikt en gewogen. Maar uiteindelijk gaf de ‘combinatie van flexibiliteit in crisistijd en een geslaagde verbouwing van het online platform’ de doorslag. Andere Beste Keuzes in 2020 waren Collin Crowdfund, Horecacrowdfunding, Lendahand en October.

Winnaars IEX Gouden Stieren

IEX deelde niet alleen een Gouden Stier uit voor het beste crowdfundingplatform. Hier zijn alle winnaars van 2020:

Broker ABN Amro Zelf beleggen
Online vermogensbeheerder Axento Vermogensbeheer
Vermogensbeheerder Index Capital
Private bank InsingerGilissen
Crowdfundplatform GeldvoorElkaar.nl
Beleggingsfonds Carmignac Emergents
Duurzaam beleggingsfonds NN Duurzaam Aandelen Fonds
Indextracker ACTIAM Duurzaam Index Aandelenfonds Wereld
Mixfondsenrange NN Dynamic Mix Funds
Turbo-aanbieder BNP Paribas
Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten