Boozt24 door grens van €200 miljoen aan factoring

Boozt24 door grens van €200 miljoen aan factoring

Factormaatschappij Boozt24 is binnen twee jaar de grens van 200 miljoen euro aan gekochte facturen gepasseerd en blijft voorlopig nog wel even doorgroeien. Steeds meer ondernemers zoeken hun financieringsheil namelijk in factoring.

Factoring, oftewel het verkopen van vorderingen, is een populaire financieringsvorm onder ondernemers en dan met name die uit het midden- en kleinbedrijf. Volgens Judith Verloop, CEO van Boozt24, waarderen ondernemers steeds meer de flexibiliteit van deze financieringsvorm “en blijkbaar ook onze dienstverlening daaromheen”.

Ondernemer wil vooral werkkapitaal financieren

Dat factoring zo populair is, is voor Judith geen verrassing. “De belangrijkste financieringsbehoefte van ondernemers is toch die van werkkapitaal en juist daar knelt het voor het mkb in het huidige financieringslandschap”, aldus de CEO. “Zeker voor ondernemers, die het tijdens de crisis zwaar hebben gehad.”

Facturen van ondernemers kopen

Boozt24 brengt vraag en aanbod van kapitaal direct bij elkaar. “Hierdoor ontstaat een ongelimiteerd financieringspotentieel voor gezonde, snel groeiende ondernemingen in de b2b-markt. Wij kopen geld in op de kapitaalmarkt, waar we vervolgens facturen van ondernemers mee kopen. Hoe meer ondernemers zich aansluiten, des te voordeliger wij kapitaal uit de markt kunnen halen.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten