Oneplanetcrowd haalt €1 miljoen op

Oneplanetcrowd haalt €1 miljoen op

Oneplanetcrowd heeft 1 miljoen euro aan groeifinanciering opgehaald bij het Europees Investeringsfonds. Met het geld wil het crowdfundingplatform onder andere nieuwe producten zoals obligaties en aandelen aanbieden, haar IT-systemen verbeteren en de sales- en marketingafdeling uitbreiden.

De financiering wordt mogelijk gemaakt door het programma voor werkgelegenheid en sociale innovatie van de Europe Unie, dat hiermee sociaal ondernemerschap wilt steunen. De regeling beslaat een gunstige leningen met een looptijd van acht jaar, zo laat Oneplanetcrowd weten.

Versterkt eigen vermogen

Volgens het crowdfundingplatform is het eigen vermogen en de solvabiliteit hierbij versterkt, doordat alle aandeelhouders hun uitstaande leningen hebben omgezet in aandelen en bestaande crowdinvesteerders extra certificaten van aandelen hebben gekocht.

‘Trots om het EIF aan boord te hebben’

“We zijn er trots op dat we het Europees Investeringsfonds aan boord hebben. Met hun financiële steun kunnen we onze groei verder versterken en investeren in ons bedrijfsmodel voor de financiering van kleine duurzame mkb-bedrijven”, aldus Coenraad de Vries, medeoprichter van Oneplanetcrowd.

Met de lening kunnen we onze groei verder versterken

Valdis Dombrovskis, de vice-president van de Europese Commissie, voegt daar aan toe dat in deze tijden, waarbij veel ondernemingen getroffen zijn door de coronacrisis, Europa innovatieve vormen van financiering nodig heeft. Op deze manier kunnen ze namelijk in de aanzienlijke liquiditeitsbehoeften van het midden- en kleinbedrijf voorzien. “Oneplanetcrowd kan duurzame investeerders en sociale ondernemingen die financiering zoeken samenbrengen, ik ben blij dat de EU dit platform kan steunen”, zo zei hij.

Gerelateerde berichten