Geldvoorelkaar

Oneplanetcrowd lanceert loyaliteitsprogramma

Oneplanetcrowd lanceert loyaliteitsprogramma

Oneplanetcrowd heeft haar eigen loyaliteitsprogramma gelanceerd. Onder de naam ‘Oneplanet-in-crowd’ wil het haar vijfjarig bestaan vieren en de crowd bedanken. Het crowdfundingplatform biedt investeerders met of meer uitstaande leningen een speciale korting.

Oneplanetcrowd is een crowdfundingplatform dat zowel converteerbare leningen als reguliere onderhandse leningen faciliteert voor bedrijven. Het richt zich op duurzame projecten en bestaat momenteel vijf jaar. Het loyaliteitsprogramma Oneplanet-in-crowd is niet alleen bedoeld om een mijlpaal te vieren, het crowdfundingplatform wil hiermee ook stimuleren dat investeerders hun investeringen – en dus financiële risico – over meerdere projecten spreiden.

10-uit-10-regel voor crowdfunding

Het spreiden van de investeringen is iets wat het platform naar eigen zeggen al vanaf het begin predikt. Oneplanetcrowd noemt het de 10-uit-10-regel. “Dat wil zeggen dat wij adviseren om niet meer dan 10 procent van uw spaargeld, oftewel uw vrij belegbaar vermogen, door middel van crowdfunding uit te zetten en binnen deze 10 procent uw geld te spreiden over minimaal 10 projecten en bedrijven.”

Investeerders die via Oneplanetcrowd in vijf of meer (converteerbare) leningen hebben geïnvesteerd worden automatisch onderdeel van Oneplanet-in-crowd en krijgen aan het eind van het jaar korting over de betaalde beheervergoeding (0,8 procent per jaar over het uitstaande leenbedrag).

Korting bij loyaliteitsprogramma

Investeerders met tussen de 5 en 9 lopende leningen krijgen 10 procent korting, investeerders met 10-19 lopende leningen krijgen 20 procent korting en investeerders die meer dan 20 (converteerbare) leningen hebben lopen krijgen 30 procent korting.

Gerelateerde berichten