OPCduurzamegroei

Wie wint de Golden Aurora Award 2020?

Wie wint de Golden Aurora Award 2020?

Vrouwelijke business angels met een slimme werkwijze die verder gaat dan alleen het investeren van kapitaal kunnen wederom meedingen met de Golden Aurora Award, de prijs voor de beste vrouwelijke angel van Europa. Voel jij je geroepen?

Binnen de investeringswereld zijn vrouwen nog altijd ondervertegenwoordigd. Maar dit betekent niet dat ze er niet zijn. Om de inzet van vrouwelijke angel-investeerders meer in de spotlights te zetten, organiseert BAN Duitsland in samenwerking met Business Angels Europe weer de Golden Aurora Award.

Uitreiking Golden Aurora Award op 8 november tijdens German Business Angel Day

De verkiezing voor de beste vrouwelijke business angel wordt voor de derde keer georganiseerd. Tijdens de German Business Angels Day op 8 november in Keulen wordt bekend welke dame zich dé angel-investeerder van Europa mag noemen. Het is de bedoeling dat de winnares zal optreden als ambassadeur voor vrouwelijke angel-investeerders in Europa.

Bovendien hoopt de organisatie met de verkiezing meer vrouwen te motiveren om business angel te worden. Dat dergelijke initiatieven nodig zijn, bleek onlangs nog uit het feit dat er in de top 50 van meest actieve Belgische business angels slechts één vrouw vertegenwoordigd was.

Ook in Nederland zijn vrouwen nog altijd veruit in de minderheid en een boegbeeld als vrouwelijke angel kunnen we dus goed gebruiken! De aandacht voor vrouwen in de investeerderswereld groeit hier wel.

Mona Keijzer, Staatssecretaris van Economische Zaken, sprak zich al meerdere malen uit over het gebrek aan investeringen voor en door vrouwen. Ook de markt pakt het stokje op. Zo hebben investeringsmaatschappijen zich onder #Fundright verenigd en uitgesproken dat ze meer in vrouwen willen investeren.

Wie wordt de vrouwelijke investeerder van 2020?

De verkiezing werkt op basis van nominaties. Dus ken jij een vrouwelijke angel-investeerder die woonachtig is in Europa, dan kun je haar via BAN Duitsland aandragen voor de Golden Aurora Award. Bij de aanmelding moet duidelijk worden hoe zij startups ondersteunt – niet alleen financieel, maar ook op het gebied van ondernemerschap – en wat haar werkwijze bijzonder maakt. Dit kan tot uiterlijk 31 mei 2020.

Gerelateerde berichten