Mogelijk faciliteert half miljard aan vastgoedfinanciering

Mogelijk faciliteert half miljard aan vastgoedfinanciering

Vijf jaar na de oprichting bereikt vastgoedfinancieringsplatform Mogelijk de mijlpaal van een half miljard euro aan verstrekte financieringen. “De groei zit er goed in. Jaarlijks verwachten we een verdubbeling in het aantal aanvragers, investeerders en gefinancierde objecten”, aldus algemeen directeur Folkert Eggink.

Tijdens ons bezoek aan het hoofdkantoor medio 2018 faciliteerde Mogelijk leningen voor ruim driehonderd panden, met een totale waarde van 45 miljoen euro. Het platform groeide toen met een miljoen euro per week. Een jaar later bereikte het bedrijf de mijlpaal van 100 miljoen euro.

Afgelopen drie jaar vertienvoudigde het bedrijf.

Medeoprichter Annemieke Schoonderwoerd zei destijds: “We werken keihard om aan de vraag in de markt te voldoen.” De groei zit er nog altijd lekker in, want met een half miljard euro aan verstrekte leningen betekent dit dat het bedrijf de afgelopen drie jaar is vertienvoudigd.

Clubdeals voor grotere financieringsaanvragen

Sinds de oprichting in maart 2016 kwamen ruim vijfduizend ondernemers en investeerders samen op Mogelijk. Het platform begon met uitsluitend peer-to-peer-leningen, met een financieringsbehoefte van 50.000 tot grofweg 500.000 euro. Omdat het bedrijf steeds grotere financieringsbedragen faciliteerde, werkt het nu ook met clubdeals waarbij de totale leensom wordt opgedeeld.

Mogelijk verstrekt inmiddels hypotheken tussen 50.000 en tien miljoen euro. Elke dinsdag voegt de intermediair het nieuwe aanbod aan haar platform toe. Investeerders bepalen zelf hoeveel ze willen financieren. Voor reguliere projecten is de minimale investering 50.000 euro, bij clubdeals is de minimale inleg 100.000 euro.

Nu ook financiering op de Antillen

Tot dusver zijn 2586 projecten gefinancierd via Mogelijk, die gezamenlijk ruim 505 miljoen euro waard zijn. In een blogbericht laat algemeen directeur Folkert Eggink weten dat hij de komende jaren op meerdere vlakken een verdubbeling verwacht. “We zijn bezig met de ontwikkeling van nog meer oplossingen voor het mkb, vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars.”

We verwachten een verdubbeling op meerdere vlakken.

Het aantal aanvragers, investeerders en gefinancierde projecten zal hierdoor volgens hem blijven verdubbelen. De projecten komen niet meer alleen uit eigen land, want sinds kort verstrekt Mogelijk ook hypotheken voor recreatiewoningen op Curaçao en Bonaire. “Er zijn al een paar aanvragen voor vastgoed op de Antillen in behandeling. De eerste Caribische investeringsaanbiedingen verschijnen hopelijk binnenkort op ons portaal.”

Linda

Linda

Linda werkt sinds 2015 bij Zietuwel, het bedrijf achter investeerders.nl. Hier houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met interviews, events en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten