Corum

9

(o.b.v. 8 ervaringen)

Via de vastgoedfondsen van Corum Asset Management kun je eenvoudig beleggen in vastgoed. De fondsen hebben een gediversifieerde aanpak in commercieel onroerend goed in 17 landen en 6 sectoren. In de laatste review bekeken wij Corum Origin en Corum XL en scoorde deze fondsen een 8 uit 10.

Inhoud:

Let op: beleggen in vastgoedfondsen van Corum gaat gepaard met risico’s, je kunt je inleg (deels) verliezen.

Wat is Corum?

Via Corum vastgoedfondsen beleggenCorum zelf is  is opgericht in 2011 in Parijs. In 2018 is de Corum Butler Group is ontstaan uit een fusie tussen Corum Asset Management en Butler Investment Managers.

Dit is een onafhankelijke Europese vermogensbeheerder gespecialiseerd in twee gebieden: beheer van rentedragende obligaties en vastgoedinvesteringen. Het beheerd vermogen van Corum Asset Management en Butler Investment Managers samen bedraagt meer dan 6 miljard euro.

Op het moment van schrijven heeft het bedrijf daarnaast ook vestigingen in Amsterdam, Wenen, Londen, Dublin, Lissabon, Genève en Singapore. Er werken zo’n 250 medewerkers en de fondsen hebben ruim  100.000 aandeelhouders onder beheer.

Via Corum kun je investeren in vastgoed in zestien landen en vier valuta’s wereldwijd.

Het heeft een gediversifieerde aanpak van investeren in vastgoed. Corum bezit panden in verschillende sectoren: kantoren, winkels, industrie, hotels, logistiek en gezondheidszorg. Dit doet het bedrijf in zestien landen en vier valuta’s wereldwijd. Deze grote spreiding levert investeerders minder risico’s op.

Rendement op beleggen in vastgoed.

Gebruiksvriendelijkheid: hoe werkt het?

De fondsen onderscheiden zich met drie kenmerken. Aandeelhouders kunnen een periodiek investeringsplan instellen, waardoor ze een maandelijkse investering vanaf 50 euro kunnen doen.

Dit geeft investeerders de mogelijkheid om op eigen tempo een vastgoedportefeuille op te bouwen. Corum keert het dividend maandelijks uit en je kunt het verworven dividend eenvoudig herbeleggen.

Als aandeelhouder krijg je een online account voor inzicht in je beleggingen. Hier vind je de overzichten en verschillende documenten als de kwartaaloverzichten, jaarverslagen etc.

Aanbod

Beleggen in vastgoedfondsen om het potentiële dividendVia Corum kun je investeren in twee verschillende vastgoedfondsen: CORUM Origin en Corum XL. Dit zijn beide SCPI’s, wat betekent dat aandeelhouders aandelen bezitten in een gespreide vastgoed-portefeuille.

Als aandeelhouder vertrouw je het vastgoedbeheer toe aan deskundigen en krijgt in ruil daarvoor dividend.

Corum Origin

Dit fonds investeert in vastgoed in de eurozone en heeft een doelstelling van 6 procent dividend-rendement, maar dit is sinds 2012 jaarlijks overschreden. Beleggen kan vanaf 1.135 euro, dit is inclusief kosten en inschrijvingscommissie. Dit is de grootste en oudste portefeuille van Corum. Beleggers die een grote spreiding willen kiezen vaak voor dit fonds.

Corum XL
Dit fonds investeert in vastgoed wereldwijd. Het was de eerste SCPI die investeert in de eurozone en daarbuiten. CORUM XL heeft een rendementsdoelstelling van 5%, na aftrek van inschrijvings- en beheerskosten. Sinds 2017 is de doelstelling altijd bereikt of overtroffen.

Op moment van schrijven investeert het in vastgoed in negen landen, in vier sectoren. Dit betekent dat er iets meer risico’s gepaard gaan met dit fonds. Dit fonds is nieuwer dan Corum Origin, maar heeft de ambitie om sterk verder te groeien.

Corum Origin investeert in panden binnen de eurozone. Corum XL investeert in vastgoed wereldwijd.

Kosten

rendement en ervaringenEen aandeel Corum Origin kost momenteel 1.135 euro, een aandeel Corum XL kost 195 euro. Daarnaast rekent Corum een commissie bij inschrijving in de fondsen.

De instapcommissie is 11,964 procent in Corum Origin, of 12 procent in Corum XL. Deze betaal je als je uitstapt, tijdens de looptijd ontvang je op de hele inleg het rendement.

Risico’s

Het rendement is afhankelijk van de prestaties. Inkomsten zijn niet gegarandeerd en veranderingen in de vastgoedmarkten kunnen veel invloed hebben op het resultaat. Beide fondsen dragen de gebruikelijke risico’s van vastgoedbeleggingen, zoals kapitaalverlies, niet-gegarandeerde inkomsten en liquiditeitsrisico.

Zoals bij elke investering loopt een belegger het risico op het verlies van kapitaal. Desondanks bieden ze een zekere mate van stabiliteit en betrouwbaarheid door hun uitgebreide vastgoedbeheer, een goed track record en focus op waardecreatie op de lange termijn.

Op de lange termijn maken huurinkomsten veel goed. Hierdoor is het bij vastgoedinvesteringen gebruikelijk dat fondsen mikken op beleggers met een beleggingshorizon van minimaal 10 jaar.

Reviewscore Corum vastgoedfondsen: 8/10

In onze laatste review haalt Corum een score van 8 uit 10. De combinatie van diversificatie, stabiele prestaties, transparantie, en regelgevende veiligheid maakt de fondsen van Corum aantrekkelijk voor investeerders die op zoek zijn naar een langetermijninvestering in vastgoed.

Ook ervaringen van andere investeerders zijn grotendeels positief. De vastgoedfondsen van Corum zijn populair. Investeerders zien het als een fonds met relatief weinig risico’s, en een interessante belegging voor de lange termijn. Daarnaast ervaren beleggers de maandelijkse dividend-uitkering als aantrekkelijk.

Wat als een nadeel wordt gezien is het feit dat een belegging in de fondsen niet erg liquide is. Naast koersverlies rekent het fonds uitstapkosten.

Ervaringen met Corum

4.5

op basis van 8 reviews via Google Maps

Pieter Speksnijder

Pieter Speksnijder

een jaar geleden

Corum Investments is een uitstekende keuze voor beleggers die op zoek zijn naar een efficiënte en diversificatie van hun (vastgoed)portefeuille. De fondsen die zij aanbieden, worden gekenmerkt door overtuigende historische prestaties en professioneel beheer. Transparantie is een belangrijk aspect waar Corum op inzet. Beleggers zijn altijd op de hoogte van de investeringsbeslissingen en er wordt regelmatig gerapporteerd over de prestaties van de fondsen. Daarnaast, Corum staat bekend om hun betrokkenheid bij de beleggers. Beleggers hebben toegang totlees meer

Floris Kb

Floris Kb

een jaar geleden

Corum is een uitstekend beleggingsfonds. Houd er wel rekening mee dat als je instapt dat het voor de lange termijn is.

Marcel

Marcel

2 jaar geleden

Ik ben erg tevreden over mijn investeringen in de fondsen van CORUM. De rendementen zijn zeker goed en vergelijkbaar met soortgelijke aanbieders van vastgoed investeringen. Goed bedrijf maar net even anders. Zeker een vermeldenswaardig pluspunt is het zeer kundig en professionele klantencontact dat ik heb mogen ervaren vanaf de start. Geen open eindjes.

dejonge belegger

dejonge belegger

een jaar geleden

Erg tevreden over mijn beleggingsrekening bij Corum!

Marius

Marius

een jaar geleden

Bekijk alle 8 reviews op Google Maps

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan